dijous, 24 de desembre de 2009

Capturen el visó americà al Parc Natural del Montseny per extreure'l del medi natural

http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/detall.asp?Id=3263

Guardes i tècnics del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, conjuntament amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, estan portant a terme campanyes de seguiment amb trampeig fotogràfic i campanyes de trampeig per capturar i extreure del Parc els exemplars de visó americà.

El visó americà (Neovison vison) és una espècie exòtica que s'ha de capturar per extreure-la del medi natural ja que competeix amb altres espècies de carnívors autòctons, i afecta negativament sobre la biodiversitat dels ecosistemes aquàtics del parc.A la campanya hi participen tècnics i guardes del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny així com agents rurals i tècnics del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. En els darrers dos anys s'han capturat alguns exemplars del sector oriental del parc, de les zones més humides, ja que viuen en rieres i on hi ha menjar, com ara peixos i crancs. De totes maneres, la densitat trobada és baixa i no representen un gran problema. Els exemplars retirats es traslladen al Centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa.

Font de la informacióParc Natural del Montseny
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...