diumenge, 8 de novembre de 2009

Observacions de fauna 07-11-09

 Ja ha arribat un important contingent de repicatalons (Emberiza schoeniclus), una de les poques espècies que es poden observar amb facilitat a la llacuna principal (recordem que el nivell d'aquesta llacuna és pràcticament nul desprès de la dessecació estival). De fet, sobta l'absència d'ocells limícols a les làmines d'aigua disperses que hi ha a la zona, un hàbitat a priori propici per a aquest grup d'aus. A més dels repicatalons, és fàcil observar cueretes blanques (Motacilla alba) i grassets de muntanya (Anthus spinoletta), i una parella de gavians argentats (Larus michahellis) que patrullen la zona. Els aligots (Buteo buteo) hivernants també són relativament fàcils d'observar al voltant de la llacuna i prop del primer observatori s'observa un grup de com a mínim 30 becs de corall senegalesos (Estrilda astrid).

Prèsencia generalitzada de rascló (Rallus aquaticus) a la sèquia, els recs i els prats de càrex. Precisament és en aquesta zona on s'observa un major nombre d'espècies i d'efectius. Bernats pescaires (Ardea cinerea), esplugabous (Bubulcus ibis) i martinets blancs (Egretta garzetta), a més de com a mínim mitja dotzena de xarxets (Anas crecca) es concentren als prats gestionats per pastura i voltants.

Cruixidells (Emberiza calandra), titelles (Anthus pratensis) i pinsans comuns (Fringilla coelebs) formen grups més o menys nombrosos i divagants a la zona, a més de molts altres passeriformes més freqüents.

Un únic blauet (Alcedo atthis) observat, més un mínim de dos picots garsers petits (Dendrocopos minor) molt actius i fàcilment escoltats i observats.

Encara es poden observar amb certa freqüència exemplars de la papallona Vanessa atalanta i fins i tot alguns tàndems de libèl·lules.

Observadors: Alfons Delgado, Maite Garrigós i Farners Delgado


Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...