dilluns, 30 de novembre del 2009

Inoculen dues finques privades de Vilanova de Sau contra el xancre de castanyer

El 5 de novembre va tenir lloc la inoculació contra el xancre de castanyer de dues finques privades, Tortadés i Collsabena (Vilanova de Sau) de l'Espai de les Guilleries-Savassona. L'actuació es va fer llençant una dissolució d'espores de xancre hipovirulent des d'un aparell de fumigació situat en un vehicle pick up.


La inoculació. Autor: XPN

La inoculació es porta a terme en el marc del Projecte de tractament silvícola de millora del castanyer, que l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona porta a terme en conveni amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i la Universitat de Lleida, amb el finançament de l'Obra social 'La Caixa'.

Amb la inoculació, les defenses de l'arbre aconsegueixen aturar la infecció causada per un virus que el debilita i cicatritzar les ferides provocades pel fong.

El projecte es fa en finques públiques i privades del Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Montnegre i el Corredor. La primera prova amb espores es va fer a Can Prat (el Montseny) l'abril del 2008. Com que s'ha demostrat l'efectivitat d'aquest tractament, l'Àrea d'Espais Naturals s'està plantejant generalitzar-lo en finques en conveni amb la Diputació perquè, a més, és senzill i barat.


Font de la informació

Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...