divendres, 28 de novembre del 2008

Molta diversitat en la VII Trobada d'Estudiosos del Montseny

La VII Trobada d'Estudiosos del Montseny va superar totes les expectatives. Els responsables del Parc Natural del Montseny valoren la diversitat de temàtiques així com dels àmbits de procedència dels 55 ponents. La trobada es va fer al Museu de Granollers el 20 i 21 de novembre amb la participació de 140 persones.

La presentació de la trobada la van fer el diputat d'Espais Naturals i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el vicepresident de la Diputació de Girona i alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano.La gran diversitat de temàtiques de les ponències presentades és un dels motius de satisfacció de la trobada. Les ponències es van agrupar per gestió, botànica i vegetació, història i patrimoni cultural, antropologia, educació ambiental, medi físic i fauna.Així mateix, cal destacar la procedència diversa dels ponents, que no es van circumscriure només a l'àmbit universitari i científic, sinó que procedien també de diferents entitats, museus locals i empreses privades.La gran quantitat de ponències va fer que les presentacions duressin dos dies i no hi hagués gaire temps per a les preguntes i el debat. Les ponències presentades es publicaran en forma de llibre properament.

Resum de les ponències.

Font de la informacióParc Natural del Montseny

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...