dijous, 30 d’octubre del 2008

El Parc Natural del Montseny reordena l'accés al Turó de l'Home restaurant camins i reordenant els aparcaments

El Parc Natural del Montseny ha reordenat l'accés al cim del Turó de l'Home per preservar-ne els espais culminants. En el marc del desenvolupament del Pla Director del Turó de l'Home, s'ha regulat i restaurat l'accés al cim i s'ha limitat l'accés motoritzat, repartint els visitants cap als itineraris a peu des de l'aparcament de Plana Amagada.

S'ha suprimit un dels camins. Autor: XPN
El 2007 es van reprendre les actuacions de desenvolupament del Pla director del Turó de l'Home, aprovat el 1998. En aquest marc, el Parc Natural del Montseny va encetar el 'Projecte de tancament de pastures i restauració dels entorns del Turó de l'Home al Parc Natural del Montseny', fruit del conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social la Caixa.Entre altres objectius, aquest projecte reordena els usos i la mobilitat tant de les persones com dels ramats del voltant del Turó de l'Home i delimita les zones restaurades dels entorns impedint l'accés d'animals i vehicles.

En aquest sentit, s'han ordenat els camins i itineraris, consolidant els principals i eliminant-ne altres. S'ha eliminat, per exemple, el camí de Coll Pregon al Turó de l'Home que anava per la mitja vessant i s'ha consolidat el camí que surt des de Coll Sesbases i el que voreja el turó.Una de les principals novetats és que l'aparcament de Plana Amagada comptarà amb un informador amb una caseta per donar informació sobre els diferents itineraris a peu que des d'aquest punt es poden iniciar fins a Coll Pregon i cap al Turó de l'Home, Les Agudes i Passavets.
Un d'aquests condueix els visitants en una mitja hora fins a Coll Pregon, on s'ha suprimit l'aparcament existent. A més, el camí de Coll Pregon al Turó de l'Home s'ha restaurat i senyalitzat.També s'ha fet un petit aparcament a Coll Sesbasses per a les persones que tenen problemes de mobilitat. Des d'aquest punt es pot accedir al Turó de l'Home, les Agudes, la Font de Briançó i Santa Fe. Des de Plana Amagada, es limitarà l'accés motoritzat al cim a les persones amb problemes de mobilitat, amb un màxim de sis vehicles alhora dalt del cim. Fins ara, la limitació era de deu vehicles des de Coll Pregon.


Font de la informacióParc Natural del Montseny

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...