dimecres, 28 de maig del 2008

Adeqüen la font de Puig de l'Agulla i l'entorn, a Sant Julià de Vilatorta

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha arranjat l'entorn de la Font de Puig de l'Agulla, al terme municipal de Sant Julià de Vilatorta. L'actuació, amb un cost de 19.787,63 euros finançats pel consorci, ha consistit en desbrossar la vegetació que cobria la teulada, refer la teulada i el mur de pedra, evitar l'entollament i eliminar els graffittis.

En concret, el consorci ha reconstruït la rampa d'accés a la font des de l'aparcament de l'Hostal, construint un mur de pedra collada al marge inferior i refent l'enllosat de la rampa. S'ha reconstruït part de la teulada de la porxada on hi ha la font, desbrossant la vegetació i refent la teulada.A la taula de pícnic exterior, s'hi ha instal lat un nou sistema de suport de la llosa i quatre bancs de llates de fusta tractada i bases de pedra seca.

A l'edifici de la font, s'ha eliminat els graffittis interiors, s'han recollit i transportat a un abocador controlat les deixalles disperses i s'ha substituït la reixa situada sobre la surgència.Així mateix, s'ha millorat la surgència i el sistema de recollida i desguàs de l'aigua eliminant el material que s'ha anat acumulant al punt de desguàs i instal·lant una nova aixeta. Actualment, la font no raja degut a la sequera.

Font de la informacióConsorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...