dimecres, 28 de maig del 2008

Capturen una nova espècie de ratpenat al Parc Natural del Montseny

Després de la recent cita del ratpenat petit de bigotis (Myotis alcathoe), trobat per primer cop a Catalunya al Montseny l'any 2006, enguany s'ha capturat un exemplar de ratpenat de Bechstein (Myotis bechsteinii). Aquesta és una cita d'especial rellevància degut a la raresa de l'espècie (només citada a l'Alta Garrotxa i a l'Albera) i als seus requeriments ecològics, totalment vinculats a la presència d'arbres vells.

La captura augmenta a 21 el nombre d'espècies de ratpenats presents al Montseny i representa una nova empenta de cara a l'intent de constatar la cria d'aquesta espècie a Catalunya, fins ara no observada.L'animal, un mascle, va ser capturat en el marc de les estades de recerca del Puig, organitzades cada any pel Parc Natural del Montseny i que, en aquest cas, duia a terme el biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers Carles Flaquer. La Diputació de Barcelona i la de Girona donaran suport al Museu de Ciències Naturals de Granollers per tal de realitzar un estudi en profunditat sobre la riquesa de ratpenats present als boscs més preservats del Montseny.

Font de la informació: Carles Flaquer

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...