dimecres, 28 de maig del 2008

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona inaugura un itinerari adaptat entorn a l'Escola de Natura de Sau

El dissabte 24 de maig, en el marc de la celebració del Dia Europeu dels Parcs, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona inaugura un itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i persones amb disminució visual al voltant de Can Mateu, un itinerari de descoberta de l'Escola de Natura de Sau.

L'itinerari té una distància de 1.200 metres i es pot fer amb uns 40 minuts. Els camins de l'Escola de Natura de Sau són transitables pràcticament en tota la seva totalitat i permeten un passeig tranquil i agradable que acosta el visitant fins al pantà de Sau i els boscos i ambients aquàtics de les Guilleries.

L'itinerari es fa amb diverses etapes: Amagats dins l'aigua. La bassa; Sota els cingles. Rocam i relleu; El regne del verd. La roureda i la pineda; La fauna secreta. Els animals i els seus rastres; El campanar d'aigua. El pantà de Sau; i A vol d'ocell. Els ocells del bosc.

L'Escola de Natura de Sau és propietat de la Fundació Catalana de l'Esplai. Es tracta d'un equipament dedicat a l'educació ambiental i el lleure, ideal per a descobrir els valors naturals i paisatgístics de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.Part de l'itinerari ja existia i s'ha finançat per la fundació amb l'ajuda de subvencions de diferents organismes públics i privats. La inversió dels nous traçats ha suposat aproximadament uns 100.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n'ha aportat 42.543.26 euros.

Font de la informacióEspai Natural de les Guilleries-Savassona

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...