dijous, 28 de febrer del 2008

Restauren boscos afectats per l'incendi de 1994 al Parc Natural del Montseny

Sis treballadors -cinc dels quals amb discapacitat psíquica- de la Fundació Acció Baix Montseny, de Sant Celoni, han arranjat 8,5 hectàrees de boscos públics i 1,5 kms de camins afectats per un incendi el 1994 als municipis de Gualba i de Riells i Viabrea, al Parc Natural del Montseny. L'actuació s'inclou en el conveni signat entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa', que hi ha destinat 60.768,96 euros.

Els a treballs, que s'han fet entre finals de novembre i finals de gener, han consistit en restaurar boscos afectats per l'incendi forestal que es va originar el 1994 a Gualba, principalment alzinars i suredes. S'han fet treballs de millora i regeneració de zones cremades, s'han creat franges de protecció a banda i banda de camins principals i s'han arranjat aquests camins.

Aquesta primera fase s'ha fet en finques públiques i ha servit per obtenir dades de models de treballs i costos per a futurs treballs. Aquest 2008 es treballa en una segona fase en què s'inclouran també finques privades. A finals d'any, responsables del Parc Natural del Montseny es van reunir amb propietaris afectats per l'incendi i actualment redacten un conveni per poder actuar en aquelles finques privades on durant aquests 13 anys no s'ha fet cap actuació, ja sigui per motius tècnics, econòmics o de voluntat.

L'incendi es va iniciar al Turó de Can Mata de Gualba el 10 d'agost de 1994 i va cremar, durant cinc dies seguits, fins a calcinar unes 2.500 hectàrees, 817 de les quals en el Parc Natural del Montseny. Els municipis afectats van ser Gualba, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Breda, Sant Celoni i Fogars de Montclús. El foc va coincidir amb un altre iniciat a Santa Coloma de Farners i a Tordera, que va provocar en total més de 6.000 hectàrees cremades.

Font de la informacióParc Natural del Montseny
http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/detall.asp?Id=1920

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...