diumenge, 25 de novembre de 2007

Kenya: rinoceronts


Nakuru, a més de ser un espectacle ornític, es va convertir en l'escenari de les trobades més emocionants amb dos dels gegants més buscats de la fauna africana: els rinoceronts.

El primer rinoceront blanc que se'ns va creuar al camí va ser un espectacular mascle que es desplaçava des del miombo fins als prats verds que envoltaven el gran llac. Va ser una estona inoblidable, amb exclamacions de sorpresa, admiració i una infinitat de fotografies i escenes filmades.

Aquesta espècie és el segon mamífer terrestre més pesat després dels elefants. Un gegant que pot superar els 3.500 kg.

En vam trobar més, molts més, al mateix parc, per a sorpresa i alegria de tots. La sorpresa més gran però, va ser quan, després de dinar, el nostre xòfer, Onyoni, es va aturar a observar un rino que es trobava a uns centenars de metres de la pista. Estava més amagat que els rinoceronts blancs que havien trobat pasturant tranquil·lament en els prats. Aquest semblava més interessant en lesfulles dels arbustos i matolls que creixien just al límit del bosc d'acàcies.

Comportament i grandària feien sospitar molt, i el nostre xòfer va acabar confirmant-lo: Black Rino.Fotografies: rinoceront blanc (Cerathoterium simum) i rinoceront negre (Diceros bicornis).


Key words: Lake Nakuru, rinos, easy to watch, Cerathoterium simum, Diceros bicornis.

Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...