diumenge, 19 d’agost del 2007

Kenya: l'entrada als Aberdares

El primer dia de safari ens vam dirigir fins a les muntanyes Aberdares, una àrea selvàtica de muntanya. L’accés al parc és prou singular, després de creuar la porta principal per l’única carretera que hi condueix, on vam poder observar els primers impales (Aepycerus melampus) i papions canins (Papio anubis), arribàvem a l’establiment principal. Es tractava d’un gran edifici de fusta, envoltat de jardins connectats per caminets que conduïen fins als petit bungalows on s’allotjaven els clients.

El nostre programa de viatge incloïa el dinar en aquest establiment, on havíem de deixar tot l’equipatge, excepte l’estrictament necessari per després endinsar-nos en la selva i arribar fins al refugi on passaríem la nit, a l’interior del parc.

Era tan fàcil observar la fauna del lloc, que fins i tot des del porxo on dinàvem era factible fotografiar-les. Malgrat el dia núvol i una mica ventós, va ser fàcil reconèixer fins a una vintena d’espècies d’ocells, i alguns mamífers tan esquerps (en teoria), com alguns antílops selvàtics.

De dalt a baix: Monticola saxatilis (merla roquera, l’únic amb nom en català), Motacilla aguimp (una cuereta africana) i Colius striatus (el "pájaro ratón").














Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...