dimecres, 30 d’agost de 2006

Projectes: la custòdia del territori

Enmarcades en les actuacions de gestió i custòdia que el Col·lectiu Bisaroca està duent a terme, hi ha la proposta de col·laboració amb l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona per tal d'engegar una campanya de col·locació de caixes-niu.

Les espècies a les que van dirigides aquestes actuacions són espècies d'espais oberts, escasses o en regressió a la plana de la Selva. En concret es tracta del xoriguer (Falco tinnunculus), el mussol comú (Athene noctua), l'òliba (Tyto alba), el gaig blau (Coracias garrulus) i la gralla (Corvus monedula).

Alguns racons de la plana encara contenen hàbitats propicis per aquestes espècies, però un dels factors limitants per a les seves poblacions podria ser la manca de indrets adequats per a nidificar. Ja que la totalitat d'aquestes espècies tenen hàbits troglodites en major o menor grau a l'hora d'ubicar el niu, una bona mesura per al seu establiment en una zona determinada podria ser la instal·lació de caixes-niu.

Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...