dijous, 22 de desembre del 2011

Natura Urbana


Naturaurbana vol ser el punt de trobada de tothom qui tingui sensibilitat per la natura i vulgui compartir observacions, informació, impressions i reflexions sobre la flora i la fauna de les nostres viles i ciutats. No cal que sigueu especialistes, ni molt menys, n’hi ha prou amb tenir ganes de mirar al vostre voltant, deixar-se seduir per la gran quantitat de formes de vida que tan sovint passen desapercebudes, i voler-ho comunicar.

La nostra història comença a Twitter a través del hashtag #naturaurbana. Durant uns mesos s’han succeït un fil de piulades sobre l’arbrat viari, les plantes espontànies i plantades a l’espai públic i a les terrasses i balcons de cadascú, els ocells, els insectes, els ratpenats... nosaltres, empesos per aquesta activitat i sobretot per la passió per la natura, i convençuts que el patrimoni natural de les ciutats és fràgil però notable, hem volgut portar l’etiqueta de Twitter una mica més enllà. Per això hem creat el perfil @naturaurbana.

L’objectiu principal és difondre els valors de la natura urbana. Donar a conèixer la diversitat de plantes i animals que conviuen a la nostra ciutat és, al nostre parer, una forma de protegir-los i sense cap mena de dubte, de millorar les condicions de vida de les persones que habitem la ciutat. Com a espai de trobada, naturaurbana és obert a la participació de tots:

a)    Mitjançant Twitter, amb l’etiqueta #naturaurbana us animem a piular les vostres observacions de flora i fauna, amb fotos i situació si és possible. També hi caben les opinions, reflexions i tota la informació que considereu valuosa per compartir.

b)    En aquest bloc hi abocarem tota la informació que necessiti més de 140 caràcters i on us convidem a participar. Envieu-nos els vostres escrits relacionats amb la natura urbana i els publicarem.

c)    Per enriquir el debat també hem impulsat una plataforma d’informació, Scoop.it: http://www.scoop.it/t/naturaurbana. Podeu llegir-la, seguir-la, compartir-la i suggerir-nos continguts.

Participeu al punt de trobada dels naturalistes urbans!

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...