dimarts, 29 de novembre de 2011

SEO/BirdLife informa als diputats catalans_captura d'ocells fringíl.lids va en contra de legislació

 

SEO/BirdLife informa als diputats catalans que la ratificació del decret sobre la captura d'ocells fringíl·lids va en contra de directives europees i de la legislació estatal bàsica

  • El text remés compta amb el suport de nombroses entitats ambientals *

Barcelona, 29/11/2011. SEO/BirdLife ha remès als diputats del Parlament un informe en el qual es detallen els aspectes en què el DECRET LLEI 2/2011 sobre captura d'ocells fringíl·lids, contravé la Directiva d'Ocells (92/43/CEE) i la Llei 42/2007 de Patrimoni Natural i Biodiversitat.

El text, enviat per SEO/BirdLife, i que compta amb el suport de nombroses entitats ambientals*, informa de manera clara als 135 membres del Parlament, sobre la impossibilitat que les administracions autoritzin la captura d'ocells fringíl·lids per a ser engabiats i inclou informes oficials, emesos el 2010, dels propis tècnics de caça de la Generalitat i de la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, que es pronuncien en aquest sentit. També s'inclou dues sentències del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees, que ratifiquen la il·legalitat d'aquest tipus d'autoritzacions.

 

Aquest Decret Llei va ser publicat el passat 21 de novembre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el Decret Llei pel qual la Generalitat pretén modificar la Llei de protecció dels animals i en el qual s'estableix un règim de captura en viu i possessió d'ocells fringíl·lids (pinsà, verdum, cadernera i passerell) adreçat a la cria en captivitat, durant l'any 2011. La Generalitat va aprovar per llei aquest Decret, sense que hi hagués opció a la participació pública, per tal d'evitar possibles al·legacions o recursos en els tribunals per part de les ONG, ja que són normes contràries al medi ambient.

 

En aquest sentit, la mateixa Generalitat va fer una consulta a la Comissió Europea, que va ser contestada el 20 de juliol de 2008, en què li especificava que havent la possibilitat d'obtenir exemplars d'aquests ocells provinents de la cria en captivitat no hi havia possibilitat d'autoritzar la captura de més exemplars silvestres.

 

Per a més informació:

Cristina Sánchez. Delegada de SEO/BirdLife a Catalunya; catalunya@seo.org; Tel.: 932 89 22 84

 

*Entitats ambientals: ADENC-EdC, Associació de Naturalistes de Girona-EdC, CEPA-EdC, DEPANA, Ecologistes en Acció de Catalunya (EeAC), Ecologistes de Catalunya (EdC), Grup de Defensa del Ter-EdC, Grup Naturalistes d'Osona, IAEDEN-EdC, IPCENA-EdC, SEO/BirdLife, WWF.

 

 

 

Carmen Fernández

Prensa y Webmaster

Área de Comunicación

C/ Melquiades Biencinto, 34 - 28053 Madrid

Telf. (+34)  91 434 09 10 / Fax (+34)  91 434 09 11

E-mail: prensa@seo.org / Web www.seo.org

 

 

 

 

SEO/BirdLife Catalunya

c/ Múrcia 2-8, local 13. 08026 Barcelona Telf./Fax: 932892284 catalunya@seo.org

Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...