http://www.selva.cat/selwa/aigua/nova-repoblacio-danguiles-als-rius-gironins/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Aquest mes d’octubre s’ha realitzat una nova reintroducció d’anguiles als rius gironins, desprès de la que va tenir lloc a finals de juliol i de la qual ja us en varem informar amb una notícia del SELWA. Durant aquest any 2011 ja se n’han reintroduït més de 10.000 exemplars, que serviran per garantir la recuperació de les poblacions d’aquests peixos. Concretament, en aquesta darrera operació s’han alliberat 6.323 cries en rius i afluents de les conques del Ter, el Daró i la Muga. Els alliberaments s’emmarquen en les accions d’aplicació dels Plans de Gestió de l’Anguila Europea.
Els animals van ser aportats pels pescadors de les confraries de pescadors de Roses i de l’Estartit com a contribució prevista en el vigent Pla de Gestió. Els exemplars alliberats han passat més de 9 mesos a les instal·lacions de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries que té el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Sant Carles de la Ràpita. Allà, han crescut fins assolir una mida mitjana de 12 cm i s’han deixat en diversos trams de riu en els que l’estat ecològic és prou bo i el cabal d’aigua suficient per garantir la supervivència del major nombre d’exemplars possible.
Arran de l’entrada en vigor del Reglament (CE) 1100/2007 del Consell, de 18 de desembre de 2007, pel qual s’estableixen mesures per a la recuperació de la població d’anguila europea, els estats membres han hagut d’elaborar els corresponents plans d’actuació per garantir la gestió sostenible i la recuperació de les poblacions d’anguila.
A Catalunya s’ha creat una comissió tècnica interdepartamental formada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (direccions generals del Medi Natural, de Pesca i Afers Marítims i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), l’Agència Catalana de l’Aigua, la Universitat de Barcelona i la Universitat de Girona. La Comissió ha elaborat la redacció i l’aplicació dels Plans de Gestió de les conques internes catalanes i de la part catalana de la conca compartida del riu Ebre.
La repoblació efectuada avui és la tercera que s’efectua durant aquest 2011 a les conques de Girona i constitueix, conjuntament amb altres mesures de gestió com són la lluita contra depredadors al·lòctons o la millora en la connectivitat dels rius, un dels principals eixos d’actuació que han de garantir la recuperació d’una espècie tan carismàtica del nostres rius com és l’anguila.
Blog personal d'Alfons Delgado Garcia. Ornitologia i zoologia en general, botànica, literatura de Natura, viatges i altres temàtiques naturalistes.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar
Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...
-
CLASSE MAMMALIA ORDRE INSECTIVORA Família Soricidae Musaranya cua-quadrada ( Sorex araneus ) Espècie de requeriments eurosiberians. La seva ...
-
És el bruel ( Regulus ignicapilla ). Aquesta diminuta joia alada que guarneix les branques dels arbres és l'ocell més diminut del cont...
-
Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada