dijous, 30 de juny del 2011

Identifiquen un escarabat propi del Montseny i del Pirineu



Investigadors europeus han descobert dues noves espècies d'escarabat, una de les quals, Hydraena diazi, localitzat al Parc Natural del Montseny i al Pirineu. Un dels autors de l'estudi, Ignacio Ribera, afirma que s'havia confós amb una altra espècie.

Hydraena diazi és un escarabat aquàtic molt petit (uns dos mil·límetres de llarg) pertanyent a una família d'escarabats aquàtica, Hydraenidae, àmplia i que es va diversificant amb els coneixements i eines actuals. Es tracta d'un coleòpter que s'ha pogut diferenciar com a espècie nova a partir d'anàlisis moleculars i morfòlogiques.

L'holotip (exemplar utilitzat com a model de l'espècie) utilitzat en l'estudi és del Montseny (Sot de Ritronyes, La Costa), cosa que no vol dir que sigui la primera mostra recollida d'aquesta espècie. Es van recollir mostres anterior al Montseny (Santa Fe, 2005 i Riera de Ciuret, 1989), així com a d'altres llocs del Pirineu gironí, lleidatà, basc i francès als anys 80 i 90 i que, amb els coneixements de l'època, es determinaven com a Hydranae Saga.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...