dijous, 20 de gener de 2011

Falcons


 Fa ja uns quants anys era habitual observar falcons pelegrins durant les nostres sortides juvenils entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Durant alguns hiverns vam tenir la sort de trobar-nos de tant en tant amb una enorme femella que vam batejar amb el nom de Mariona (en aquell temps teniem aquest costum). Probablement es tractava d'un exemplar hivernant de procedència nòrdica, o això vam suposar nosaltres, ja que era d'una mida especialment gran i durant la resta de la temporada no es deixava veure per enlloc.

Un cop la vam trobar prop de l'Esparra, en un camp llaurat, a terra i plomant un colom domèstic. Aquesta escena va propiciar una aquarel·la que no vaig acabar mai.

Afortunadament els falcons pelegrins encara volen per la zona. De fet, els puc observar pràcticament a diari sobrevolant casa nostra, al mig del nucli urbà, de vegades regalant-nos uns terrorífics i llargs picats sobre els aterrits coloms domèstics.
Publica un comentari a l'entrada

Primers migradors en pas postnupcial

De fet ja fa un parell de setmanes que s'evidencia la migració postnupcial o de tardor. Els primers senyals, els més evidents són la mar...