dilluns, 20 de desembre del 2010

Depredadors de dragons

Ahir, 19 de desembre, vam poder ser testimonis d'un fet natural molt curiós al pati de casa. Una de les cotxes fumades (Phoenicuris ochruros) que sovinteja les menjadores va estar una bona estona movent-se entre les plantes i entre els testos i les jardineres. Als pocs minuts va sortir amb alguna cosa que es recargolava al bec. La va colpejar repetidament contra el terra i en una de les ocasions en que va deixar anar la seva presa vam descobrir amb sorpresa que es tractava d'un juvenil de dragó comú (Tarendola mauritanica). Als pocs segons l'ocell va tornar a agafar al pobre rèptil i se'l va endur dalt la teulada, on el vam perdre de vista.
És sabuda la capacitat depredadora d'alguns túrdids que viuen en ambients de roca, merles roquera i blava, de depredar sobre petits vertebrats, però mai hagués pensat que un ocell tan aparentment tímid i discret com la cotxa fos capaç de buscar, atrapar i matar a un petit vertebrat.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...