dijous, 6 de maig del 2010

"Els rapinyaires nocturns de Catalunya"


Una obra innovadora i novedosa, sobretot en la part tècnica i referent a la gestió.


Baucells Colomer, J. (ed.). 2010. Els rapinyaires nocturns de Catalunya. Biologia, gestió i conservació de les vuit espècies de rapinyaires nocturns catalans i els seus hàbitats. 352 pp, 25 €.

En Jordi Baucells, amb la col·laboració d’un bon nombre d’ornitòlegs catalans i de diversos professionals d’altres àmbits, però involucrats en la conservació de les espècies de rapinyaires nocturns de Catalunya, ens ofereix un llibre que recull la informació actual de la història natural de les vuit espècies que habiten el nostre país i un conjunt de propostes per a la gestió i conservació d’elles i dels seus hàbitats.
En destaca la publicació d’informació inèdita fruit del treball de camp del conjunt de col·laboradors del llibre així com la clara pretensió que aquest llibre depassi l’interès estrictament naturalista per esdevenir una eina pràctica per un ampli col·lectiu de professionals que en la seva presa de decisions incideixen positiva o negativament en la conservació d’aquests ocells i els seus hàbitats.
El cos principal del llibre es destina a tractar cada espècie individualment amb una descripció de la mateixa, del seu hàbitat i distribució, de la seva alimentació, de la reproducció, dels moviments, del seu estatus i conservació i finalment de les mesures necessàries per a la seva conservació. La segona part del llibre s’estructura en 24 fitxes pensades com a instruments de gestió i conservació.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...