dimecres, 31 de març del 2010

L'Àrea d'Espais Naturals edita un tríptic sobre l'impacte del senglar i les precaucions que cal tenir

La població de senglars (Sus scrofa), un animal salvatge molt freqüent en els nostres parcs, ha augmentat força en els darrers anys en els nostres espais naturals (es calcula que n'hi ha uns 6 per cada 100 hectàrees). Per aquest motiu, l'Àrea d'Espais Naturals ha editat un tríptic sobre l'impacte del senglar i les precaucions que cal tenir en trobar-se'n.

L'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona fa el seguiment dels senglars a diversos dels espais de la Xarxa de Parcs Naturals, com ara el Parc Natural del Montseny, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada de Marina, el Parc de Collserola i el Parc del Garraf. Al tríptic, es parla dels perjudicis que porta l'augment de senglars, que surten dels seus hàbitats, s'explica que es fan batures com a activitats correctores i s'ofereixen recomanacions en cas de trobar-se senglars o batudes.

Font de la informacióÀrea d'Espais Naturals

Tríptic sobre el senglar [pdf] (Un document força insuls, bàsicament recomana no donar de menjar als porcs i sobretot no molestar als caçadors)

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...