divendres, 19 de març de 2010

La nevada a bosc

La nevada afecta la massa forestal de les Cadiretes i les Gavarres, amb menys afectació a les Guilleries.

Un extracte de les opinions reflexades al fòrum Naturmania al respecte:

La fusta morta pot produïr explossions demogràfiques d'insectes xilòfags, i l'obertura de clarianes i el canvi d'estructura de la superfície del sòl, amb acumulació de branques i soques mortes, pot provocar un canvi en la composició de les comunitats florístiques. I tot això provocaria una reacció en cadena, comportant també canvis en les comunitats d'invertebrats i de vertebrats.

En quant als bolets saprotròfics, que ajuden a descompondre la fusta, no solen sortir de seguida, i el seu creixement és lent. Els bolets micorrizògens s'estimen més els boscos nets i aclarits, amb la qual cosa, no sortiran a causa de la presència de brancatge i arbres al terra. Els que viuen sobre branquetes, fulles, etc., poden tenir un desenvolupament destacable, però els gransdescomponedors, trigaran més a aparèixer, i sempre depenent de les condicions climàtiques (manteniment de la humitat i absència de vent).


http://www.naciodigital.cat/diariforestal/noticia/2169/nevada/afecta/120000/hectarees/forestalshttp://www.diaridegirona.cat/tema-dia/2010/03/19/dues-terceres-parts-dels-camins-gavarres-impracticables/394571.htmlhttp://tossanatural.blogspot.com/2010/03/el-temporal-destrossa-boscos-i-eleva-el.htmlAlgunes fotografies:


http://www.naciodigital.cat/diariforestal/galeria/67/pagina1/efectes/nevada/boscos/catalans
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...