dimarts, 9 de febrer de 2010

Quadern africà: Búfal (Syncerus caffer)


Revisant quaderns de viatges he redescobert amb agradable nostàlgia el quadern d'apunts del meu primer viatge a l'Àfrica negra.

Els grans parcs africans són indrets idonis on es pot practicar amb facilitat la fotografia i fins i tot el dibuix. Des del propi balcó o terrassa dels lodges és fàcil trobar molts turistes comfortablement instal·lats fent fotografies als animals salvatges que s'acosten als punts de menjar o de beure creats expressament per atreure'ls. La confiança dels animals també permet fer bones fotografies a pocs metres, des de la finestreta dels vehicles que s'utilitzen per visitar la zona.

La qüestió és que nosaltres no vam utilizar els lodges, dormiem en tendes de campanya, circumstància que va crear algunes situacions força interessants pel que fa a la proximitat de les bèsties salvatges.

Aquest búfal el vam trobar, acostant-nos-hi caminant, prop d'una petita llacuna a l'interior del cràter del Ngorongogo, al costat de l'àrea de picnic on dinàvem. El nostre guia, angoixat, es va acostar amb el tot terreny fent sonar el clàxon, espantat davant la possibilitat que l'irascible animal no tingués gaires intencions d'estar-se quiet mentre el dibuixava.
En base als apunts que vaig poder prendre abans de que el búfal marxés, i ajudant-me de la guia de mamífers, vaig poder fer a posteriori aquest senzill esbòs. Són dibuixos amb poc detall, però m'agraden per la frescor que tenen.


Publica un comentari a l'entrada

Primers migradors en pas postnupcial

De fet ja fa un parell de setmanes que s'evidencia la migració postnupcial o de tardor. Els primers senyals, els més evidents són la mar...