dimecres, 10 de febrer del 2010

Corcho del País serà el primer a certificar l'elaboració sostenible de taps de suro

Una bona notícia. Un exemple a seguir en temps en que la producció de suro està siguent tan denostada. Per cert, boicot als taps de silicona imposats pels EUA !!!!!!! Els Estats Units obliguen a que el vi que entra al país sigui amb tap de silicona (de les seves empreses) i no admet el suro, el producte natural que s'ha utilitzat tradiconalment des de fa segles i que comporta la conservació de les nostres sureres. Boicat als taps de silicona i al vi USA !!!!


http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/134770-corcho-del-pais-sera-el-primer-a-certificar-lelaboracio-sostenible-de-taps-de-suro.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

10/02/10 02:00 - Santa Coloma de Farners - J.C

El Grup Corcho esdevindrà la primera indústria surera de Catalunya i de tot l'Estat espanyol a obtenir la certificació PEFC, un procés voluntari mitjançant el qual una tercera part independent certifica que la gestió forestal duta a terme al bosc compleix uns criteris i uns indicadors establerts per l'entitat certificadora, i que el producte final elaborat per una indústria transformadora prové d'una matèria primera certificada. L'empresa Subertap, del mateix grup i instal·lada a Sant Feliu de Guíxols, també certificarà els seus taps de suro. El consumidor final tindrà així garanties que el suro utilitzat per elaborar aquell tap prové d'un bosc gestionat de manera sostenible, ja que el tap tindrà un segell PEFC que així ho acreditarà.

1 comentari:

Joan de Peiroton ha dit...

Alfons, una pregunta d'identificació per a tu, de veure aquí;

http://fadarelas.blogspot.com/

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...