dissabte, 15 d’agost del 2009

L´ACA diu un mes després que ja té pressupost per drenar la sèquia de Sils

SILS | E.BATLLE

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) finalment drenarà la sèquia que voreja l'estany de Sils, una notícia que ha sorprès el consistori selvatà, ja que a principis de juliol havia dit que no es faria a causa de la retallada pressupostària feta a les arques de la Generalitat de Catalunya. Aquesta neteja és un compromís que tenia l'ACA amb l'Ajuntament des de l'any 2006 i abans de decidir que s'ajornava estava prevista pel 15 d'agost d'aquest any.
Per ara, la data en què s'iniciaran les tasques de neteja no es coneix, assegura l'alcalde, Martí Nogué (IdS), però el que li han comunicat des de l'ACA és que es podria fer de forma imminent, perquè ja s'està encarregant la feina a una companyia, va afirmar el batlle. La neteja de la sèquia de Sils es considera una actuació del tot necessària, perquè no s'hi ha fet cap drenatge des de fa 20 anys i és una zona on hi desemboquen les aigües pluvials del nucli de Sils. A la zona es recorda un episodi d'inundacions fa 20 anys degut al fet que la sèquia no podia engolir l'aigua, ja que els sediments i la brutícia ho feien impracticable.
L'alcalde assegura que la notícia és bona i recorda que segurament el motiu pel qual ara l'ACA pot fer l'actuació és que el Govern ha signat el nou acord de finançament.
La neteja d'aquesta sèquia de Sils sempre ha viscut entrebancs, perquè si era una actuació que es preveia el 2006, la hivernació d'animals com les tortugues o la manca d'un estudi hidràulic per part de l'ACA han provocat que s'hagi anat retardant fins ara. L'alcalde assegura que no pot tardar gaire a començar-se la neteja, un fet que provocarà un "benefici per a tot el poble", va afegir.


http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/16/laca-diu-mes-despres-que-ja-pressupost-drenar-sequia-sils/350881.html

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...