dimarts, 30 de juny del 2009

Nova espècie invasora a l'estany de Sils?

Enmarcat en els projectes de caracterització de fauna que l'associació Orchis, Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme, està duent a terme a l'estany de Sils destaca el seguiment de les tortugues aquàtiques autòctones i la retirada de les espècies exòtiques, com ara la tortuga de Florida.
La sorpresa, però, ha estat la captura d'una tortuga que probablement reprsenti una nova espècie a la zona, i que fins ara no havia estat citada ni a l'estany de Sils ni a la resta de Catalunya. La tortuga en qüestió probablement es tracti d'una tortuga de les Antilles o “Jicotea cubana” (Trachemys decussata decussata), una espècie molt rara a les botigues especialitzades.
D'aquesta espècie destaca el fet que pot assolir una grandària considerable i la seva gran agressivitat.
La retirada d'aquest exemplar del medi natural ha estat una gran sort, però és una evidència més de la degradació dels nostres ecosistemes i de l'incivisme i la poca cultura natural de la societat.
Trobareu més informació aquí







Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...