dimecres, 1 d’abril del 2009

Restauraran sis fonts de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

En el marc del Programa de restauració de les fonts i basses finançat pel conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra social 'la Caixa', el Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona restaurarà aquest 2009 sis fonts: dels Pecats (Folgueroles), Puig Sec (Sant Julià de Vilatorta), del Castell (Tavèrnoles), del Raig (Vilanova de Sau), del Rifà (Sant Sadurní d'Osormort) i del Bisbe (Vilanova de Sau). En total, és previst invertir 50.000 euros.


Obres a la Font de Foquers. Autor: XPN
Les restauracions de fonts van començar l'any 2007 amb la Font de Cal Guàrdia (Folgueroles) i la Font Trobada (Folgueroles). El 2008 es van restaurar la Font de Foquers (Tavèrnoles) i la Font de Puig l'Agulla (Sant Julià de Vilatorta). Aquest any es faran petits arranjaments que van quedar pendents en aquestes dues fonts.

El programa de restauració, que va inventariar 45 fonts i 62 basses, té un objectiu múltiple: integrar les fonts i basses en el seu entorn natural i en les àrees d'estada associades; restaurar i conservar els hàbitats per a amfibis; revalorar el patrimoni històric de les fonts; millorar les estructures existents pel que fa al drenatge de l'aigua; millorar l'accessibilitat i la connexió amb la xarxa de camins existents a l'Espai Natural, i millorar la qualitat de l'ús social que aquests espais de lleure i gaudi que envolten les fonts ja tenen.

El projecte se centra en l'estudi dels punts d'aigua, emmarcant la proposta dins l'interès per part del Consorci de l'Espai Natural de potenciar i millorar les fonts i basses i l'ús que se'n fa. Les fonts i basses de tot l'Espai Natural són elements de gran interès en el paisatge, ja que han estat un recurs d'aigua de gran vàlua en aquest context mediterrani, són en definitiva la surgència en superfície d'aigua dolça producte de l'escorrentiu subsuperficial i subterrani.

Font de la informació
Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Data de la notícia
12/03/2009

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...