dimecres, 1 d’abril del 2009

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona millora l'hàbitat d'espècies de caça menor

El Pla estratègic de millora de la caça menor de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha entrat en una nova fase. Des d'aquest febrer i fins aproximadament a l'abril, el Centre Ocupacional Tac-Osona -que ocupa treballadors amb discapacitat intel·lectual- treballa per millorar l'hàbitat d'espècies de caça menor, bàsicament conill i perdiu.


Alliberament de perdius. Autor: CENGS
Les actuacions de millora de l'hàbitat, pressupostades en 31.972,48 euros, estan finançades en el marc del conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social de la Caixa.

Les actuacions es concreten en estassades de sotabosc i la recuperació de feixes per a plantar-hi conreus adequats a l'alimentació del conill i la perdiu. Tac-Osona treballa en cinc zones, dues a Vilanova de Sau, una a Tavèrnoles, una altra a Sant Julià de Vilatorta i una altra a Folgueroles, amb una superfície total d'actuació de 67,89Ha.

Les actuacions són fruit de l'estudi de l'estat d'espècies cinegètiques de caça menor que va encarregar el 2007 el Consorci de l'Espai de les Guilleries-Savassona. Les actuacions es van iniciar el 2008 en conveni amb les societats de caçadors, amb qui es van determinar les zones d'actuació derivades de les conclusions obtingudes a l'estudi.

Font de la informació
Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Data de la notícia
10/03/2009

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...