dimecres, 1 d’abril del 2009

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona censa l'activitat ramadera per millorar-ne la gestió

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona va encarregar al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) un cens de les pastures i ramaders existents a l'espai natural amb l'objectiu de millorar-ne la seva gestió. La proposta, presentada aquest març, inclou vincular-les amb el pla de prevenció d'incendis forestals i amb el pla estratègic de millora de la caça menor.


Un ramat pasturant. Autor. CENGS
El CTFC ha elaborat l'estudi, titulat 'Caracterització de la ramaderia extensiva a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona', que ha consistit en una caracterització dels ramaders existents a l'àmbit d'actuació de l'espai natural. Per cada explotació ramadera, s'ha especificat el tipus de ramaderia, s'ha quantificat el ramat i s'han cartografiat les zones de pastura.

Un cop feta la diagnosi, l'estudi proposa mesures de gestió d'aquesta ramaderia vinculades amb el Pla estratègic de millora de la caça menor i també com a col·laboració del Pla de prevenció d'incendis forestals.

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona vol establir convenis amb els ramaders perquè puguin col·laborar en aquests dos projectes. En aquest sentit, l'objectiu és conduir l'activitat ramadera a les zones que requereixen manteniment forestal.

El CTFC farà propostes de quin tipus de ramaders poden participar en aquests manteniments forestals i farà arribar al Consorci les demandes que tenen els ramaders.

El Consorci també ha encarregat al CTFC una caracterització de les unitats forestals des del punt de vista ramader per poder orientar els ramaders en l'activitat.

Font de la informació
Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Data de la notícia
26/03/2009

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...