dilluns, 19 de gener del 2009

Ànec blanc (Tadorna tadorna) a l'Estany


Aquest diumenge dia 18 de gener en David Butterfield va poder observar un ànec blanc a la llacuna permanent, una anàtida que es presenta de forma esporàdica a l'Estany. Aquest ànec ja havia estat observat el dia abans per en Josep Moreno.

En David comenta l'absència de les oques vulgars (Anser anser) el diumenge, en canvi en Josep comenta que sí que hi eren el dia anterior, junatment a una vintena de xarxets (Anas crecca). El diumenge també s'observa en vol una parella de corbs (Corvus corax) i detecta la presència de pardal de bardissa (Prunella modularis), reietó (Regulus regulus) i una activitat molt marcada de picot garser gros (Dendrocopos major), espècie que ja es troba marcant territori de cares a la reproducció de primavera.

El dissabte, en Josep Moreno comptabilitza entre 60 i 80 fredelugues (Vanellus vanellus) al vespre, probablement reunint-se per passar la nit a la zona. A l'ajocador d'esplugabous (Bubulcus ibis), un centenar d'exemplars.

Fotografia: Carlos Sanz, CENEAM-MMA

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...