dimarts, 9 de desembre del 2008

Sils s'oposa a una línia de 110 kW que crearia els Estanys

L'Ajuntament de Sils s'oposa a la construcció d'una línia elèctrica de 110 quilowatts (kW) al municipi, infraestructura que el govern de la Generalitat preveu en el Pla de l'energia 2006-2015. Fa pocs dies, el Departament de Medi Ambient va notificar al consistori la possibilitat de la seva instal·lació, per tal de transportar l'electricitat sobrant de la subestació de la línia de molt alta tensió (MAT) des de Riudarenes cap a pobles del Maresme i la Selva marítima.

De moment no hi ha data per la seva execució, però el traçat ja està definit. La línia elèctrica partirà des d'una nova subestació que es construirà a Riudarenes, al costat de la futura subestació de la MAT de 400 kW i, des d'allà, creuarà la carretera de Massanes (GI-555) i s'enfilarà cap a Sils, en direcció a la subestació elèctrica que té el municipi.

En total, la línia farà uns dos quilòmetres de longitud. Durant aquest tram, passarà "al límit dels estanys, una zona inundable", però no en terrenys protegits, segons l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS).El batlle considera que la línia "si és necessària, que encara s'ha de demostrar, ha de ser soterrada". El projecte, però, preveu que estigui soterrada només en alguns trams i, en canvi, a tocar dels estanys i a prop de l'església s'hi edificarien torres de 10 fins a 30 metres d'alçada.L'Ajuntament de Sils ha enviat aquesta setmana un informe a Medi Ambient on es plasmen les principals demandes envers aquest projecte.

Nogué considera que si la línia s'ha de fer, s'ha de soterrar "a la zona dels estanys".Des de Riudarenes, l'alcalde, Narcís Colomé (CiU), no es va mostrar crític amb la instal·lació d'aquesta línia, ja en els "400 metres de trajecte és soterrada i travessa la carretera". De tota manera, el batlle va recordar, que Riudarenes vol que la MAT transcorri pel corredor del tren d'alta velocitat.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008120500_3_302269__Comarques-Sils-soposa-duna-linia-limitara-estanys

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...