dilluns, 15 de desembre del 2008

Menjadores per a ocells


Aquest està sent un hivern especialment bo per als ocells a casa nostra. Les masses d'aire fred del nord d'Europa estan escombrant els hivernants del centre del continent i els estan duent fins als països mediterranis en nombre molt alt.

És una bona oportunitat per a apropar-nos a ells però també una ocasió per mirar d'apropar-los a nosaltres. La millor manera és col·locant menjar en determinants punts estratègicament triats per tal de que el menjar sigui accessible als ocells i per a que ens permeti a nosaltres una observació còmoda.

Els que tingueu jardí, pati, terrassa, o simplement un balcó o una finestra, proveu de col·locat una petita safata amb grana, fruita o pa, procurant que el lloc triat no sigui accessible als gats (que vindran a pels ocells) ni a altres comensals indesitjables (ratolins, coloms, etc.). Una simple safata, una xarxa de les que es venen amb les taronqes o un filferro amb cacauets enfilats serà suficient. Imaginació al poder.

I si en voleu de més sofisticades i ja fetes (no tinc comissió, eh?):



Bon hivern ocellaire !
Fotografia: Pit-roig (Erithacus rubecula), Isidre Cos


Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...