dimecres, 3 de desembre del 2008

L'amenaça de la variant a Sils

Sils reserva sòl per construir una variant de la C-63 prop de l´estany

La carretera anirà de Santa Coloma a Maçanet i travessarà una zona protegida de l'estany

SILS MARTÍ SANTIAGO
L'actual carretera C-63 és l'artèria principal de Sils i discorre pel mig del terme municipal partint en dos el poble. Amb el pas dels anys i el creixement urbanístic la via ha quedat tan integrada que fins i tot els habitants de la vila i alhora vianants han d'esperar el permís del semàfor per poder creuar. Resulta que s'ha convertit en una via preferent per als vehicles i els ciutadans sols la poden usar per fer el més essencial: creuar.
Per evitar perpetuar aquesta situació, l'anterior equip de govern va projectar una variant a l'exterior del municipi que enllacés directament amb Maçanet i no amb l'entrada del poble. Això permetrà que Sils pugui continuar creixent en direcció als estanys sense trobar-se, de nou, amb una altra carretera. L'actual equip de govern, encapçalat per l'alcalde Martí Nogué (IdS), subscriu aquesta alternativa perquè permetrà "recuperar el tram actual de la C-63 per al municipi que passarà a ser de titularitat urbana". Nogué matisa que possiblement "s'escapci una punta dels estanys tocant a Maçanet però és un mal menor".
Des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat reconeixen la necessitat que Sils disposi d'una variant a l'actual traçat i asseguren que la idea està contemplada en el pla d'infraestructures. Assenyalen també que, de moment, no saben el recorregut que tindrà i que no el sabran fins que la Generalitat projecti el corresponent estudi informatiu. De totes maneres ni confirmen ni desmenteixen que hagi de passar per l'estany, solament asseguren que un cop comenci a redactar-se l'estudi informatiu podran discutir-se els problemes minuciosament per tal de trobar la solució més adient.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...