dissabte, 8 de setembre del 2007

Gaig blau a Cassà de la Selva





El gaig blau (Coracias garrulus) és un migrador regular però escàs a la plana de la Selva. Com a nidificant manté una població minsa i molt localitzada.


La tarda del divendres 7 de setembre es van localitzar al pla de Can Dalmau, al veïnat de Mosqueroles de Cassà, tres exemplars d'aquesta espècie, probablement aturats en migració, tot i que no es descarta que poguessin haver nidificat a la zona. Els tres ocells es trobaven aturats en fils de conducció elèctrica juntament a 3 cucuts (Cuculus canorus) i 4 xoriguers (Falco tinnunculus). Tots es dedicaven a capturar ortòpters i erugues al terra.


A la mateixa zona també es podien observar fins a 7 aligots comuns (Buteo buteo), 3 aligots vespers (Pernis apivorus), una àliga marcenca (Circaetus gallicus), una cinquantena d'abellerols (Merops apiaster), orenetes vulgars (Hirundo rustica), 1 mussol comú (Athene noctua) i una dotzena de còlits grissos (Oenanthe oenanthe).


Fotografies: Alfons Delgado i Maite Garrigós

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...