dilluns, 13 d’agost del 2007

Costa Rica: Volcans

Costa Rica es troba en l'anomenat cinturó de foc del Pacífic, on es troben la majoria de volcans del planeta. Dels 112 volcans que formen el conjunt de serralades que vertebren el pais (Talamanca, Volcánica Central, Tilarán i Guanacaste), una desena es troben actius amb diferents intensitats.

El volcà Arenal (a la fotografia) es troba a la serralada de Guanacaste i té una alçada de 1632 metres, formant un con quasi perfecte. Es considerava inactiu fins al 1968, quan una violenta sèrie d'explosions va obrir tres cràters nous a diferents alçades. Actualment és el volcà més actiu del pais i un dels més actius del món.

Els vessaments de la colada més activa produeixen núvols de gas fàcilment observables durant el dia, moment en que, amb una mica d'atenció, també es poden observar roques magmàtiques rodolant. Aquest fenòmen, però, és molt més evident durant la nit, quan també es poden observar amb tota facilitat les llargues línies de magma ardent que baixen lentament per les faldes del volcà, com si fossin les ferides obertes d'una muntanya negra i amenaçadorament enfurismada.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...