diumenge, 14 d’agost del 2011

El pantà de Susqueda prop del 98% de la seva capacitat

http://www.selva.cat/selwa/aigua/el-panta-de-susqueda-prop-del-98-de-la-seva-capacitat/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter


Si  l’any  2010  va ser un bon any en quant a les reserves d’aigua es refereix, aquest 2011 les dades encara milloren. El pantà de Susqueda, entre els termes d’Osor, Susqueda i Sant Hilari Sacalm, es troba pràcticament al 98% de la seva capacitat, un 9% més que ara fa un any. En general, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, el balanç de les reserves d’aigua a les conques internes de Catalunya es situa de mitjana a prop del 90%. Actualment, el pantà embassa 228,09 hectòmetres cúbics d’aigua dels 233 màxims, mentre que fa un any en tenia 207,87.

També pertanyent al sistema hidrogràfic del Ter, l’embassament de Sau, ubicat a Vilanova de Sau (Osona), acumula 136,35 hectòmetres cúbics d’aigua aquest agost, cosa que el situa en el 82,50% de la seva capacitat. En aquest cas, l’índex és lleugerament inferior al de 2010, quan Sau es trobava al 83,51%.
De la resta de pantans de les conques internes del país, l’únic que està totalment ple és el de Foix, un embassament de petites dimensions que en aquests moments acumula els 3,74 hectòmetres cúbics totals. El pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat), presenta unes reserves equivalents al 95,83% de la seva capacitat. Altres són la Llosa del Cavall, a Navès (Solsonès), que es troba al 94,99% de les seves possibilitats; Sant Ponç, a Clariana de Cardener (Solsonès), que es troba al 90,97%; i, finalment, la Baells, a Cercs (Berguedà), que es troba al 89,41%.
Font: Agència Catalana de l’Aigua.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...