dimecres, 8 de setembre de 2010

Ocells de tempesta


Ahir, dimarts 07-09-10, sembla ser que tot el país va ser recorregut en totes les direccions per nuclis de tempesta que van crèixer en topar la massa d'aire fred provinent del nord amb la massa d'aire calenta pròpia d'aquesta època que regna sobre la Mediterrània. Les precipitacions van ser més o menys fortes arreu.

Un fenòmen meteorològic d'aquesta mena en aquesta època de l'any empeny i mou no pas pocs ocells que es troben en plena migració. Des de casa vam poder observar moviments d'abellerols (Merops apiaster) i hirundínids en vol baix. També eren molt freqüents els ballesters (Apus melba) acompanyats d'algun falciot, suposadament negre, (Apus apus), que anava despistat o amb retard. Algun rapinyaire solitari, probablement aligots vespers (Pernis apivorus) o comuns (Buteo buteo), i grupets de bernats pescaires (Ardea cinerea) amb un vol aparentment erràtic.

A la imatge, el mapa de llamps de la jornada. Força impressionant.
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...