dimecres, 24 de març del 2010

Censos Torlits a la plana de la Selva: es busquen col·laboradors


Després de la bona experiència que vam tenir l'any passat amb el cens de torlits, aquest any tenim pensat repetir-ho. Tenim pensat seguir amb la mateixa metodologia que l'any passat, amb la intenció que es converteixi en un seguiment a mig (i si pot ser llarg, millor) termini.

Si ho recordeu era fer un màxim de 5 punts d'escolta cada nit, començant a la posta de Sol. Tot igual, menys un parell de coses que creiem que poden millorar força el resultat: la primera, que dèiem de fer el cens dues vegades a la mateixa primavera, una l'última setmana d'abril, i l'altra l'última setmana de juny. L'any passat només en vam fer un, l'última de juny.

La idea de fer-ne dos és perquè en una mateixa primavera l'hàbitat pot canviar molt en poc temps, perquè en un mes i poc un camp llaurat es pot convertir en un blat de moro de dos metres i al revés, un sembrat de cereal es pot convertir en rostoll o en llaurat. I aquests canvis creiem que poden influir molt en on es trobin els torlits en cada moment. Ben pensat tampoc és tant fer un parell de nits al camp en comptes d'una i prou, no? De totes maneres si només en puguéssiu fer una ens ho digueu i cap problema.

Recordeu que el torlit és un dels ocells més amenaçat (si no el que més) dels que crien a la Selva i el Gironès, i que aquesta feina ha d'ajudar a millorar el que en sabem... de fet fa pocs anys que ni tan sols sabíem que n'hi criessin!

Quim Vilagran i Josep Rost, coordinadors


Per més informació contacteu a alfonsdg@gmail.com

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...