dissabte, 29 d’agost del 2009

Sils drenarà i netejarà el tram baix de la riera de Vallcanera per 38.000 euros

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/08/28/sils-drenara-netejara-tram-baix-riera-vallcanera-38000-euros/353221.html

 

 

Sils drenarà i netejarà el tram baix de la riera de Vallcanera per 38.000 euros

Diari de Girona 28/8/09

 

L'objectiu és fer una zona de vianants a la riera que enllaci el centre de la població i la urbanització

 

SILS | MARTÍ SANTIAGO


L'època de precipitacions està a punt d'arribar i Sils vol tenir netes les séquies i rieres de la població per minimitzar els riscos d'inundació. Per aquest motiu, abans del 15 de novembre, el tram baix de la séquia de Vallcanera haurà d'estar drenada i netejada de vegetació al·lòctona per part de Forestal Catalana.


L'alcalde de la població, Martí Nogué (IdS), explica que aquesta actuació ve motivada perquè fa "40 anys que no s'hi ha fet res". "El drenatge de les rieres no és una obsessió però sí que és important", justifica el batlle. I és que tan sols aquest estiu s'haurà netejat i arranjat la séquia de l'estany, s'haurà enretirat la fauna colonitzadora de la llacuna i ara s'arranjarà un quilòmetre i mig de la séquia de Vallcanera.


Encara no s'ha fet l'adjudicació però Nogué conclou que no pot trigar gaire a causa que l'11 d'agost van rebre una subvenció de 27.000 euros per part del Departament de Medi Ambient i Habitatge condicionada a netejar la riera abans de mitjans de novembre. D'aquesta manera, el consistori tan sols haurà de satisfer un import d'11.ooo euros en concepte de despeses per l'actuació.



La neteja de la riera


Està previst enretirar tota la vegetació al·lòctona de la zona com la canya i la vinya americana, així com també fer una neteja dels arbres morts. Una vegada això s'hagi materialitzat es faran tasques de repoblació vegetal de la riera amb flora autòctona. Així doncs, s'hi plantaran freixes, gatells i salzes blancs.


Cadascuna de les actuacions realitzades a les lleres que travessen Sils té un objectiu a llarg termini i és la conservació d'aquests espais i el seu condicionament perquè siguin utilitzats com a zones d'esbarjo per a la població. En el cas concret de la séquia de Vallcanera, Nogué explica que la intenció és acabar disposant d'un passeig que enllaci el nucli urbà de Sils i la urbanització perquè la gent pugui anar al poble a peu i no es vegi obligada a agafar sempre el cotxe. "S'han d'augmentar els recorreguts de vianants perquè la gent no hagi d'anar per la carretera", apunta el batlle. Per aquesta raó, la idea amb la qual està treballant el consistori és fer un passeig a banda i banda de la séquia. La idea els l'ha suggerit el municipi de Vilobí d'Onyar, que el batlle de Sils posa com a exemple en la conservació dels espais humits.



Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...