dijous, 30 de juliol de 2009

Un estudi detecta la presència de sis poblacions de cranc de riu ibèric a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

El projecte d'estudi i control del cranc del riu autòcton (Austropotamobius pallipes) i de control del cranc de riu al·lòcton a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha donat com a resultat la localització de sis poblacions de cranc de riu ibèric. L'estudi, iniciat a principis del 2008, acabarà a finals del 2010. En el període de maig a setembre de 2009 s'està executant la campanya de control del cranc de riu al·lòcton, coordinada per l'empresa Ecotons SCP.

Amb la localització de sis poblacions a partir del programa de conservació del cranc de riu ibèric a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, s'ha iniciat també el seu estudi i seguiment. A la campanya de prospecció de noves poblacions han participat agents rurals i guardes de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i del Parc Natural del Montseny.Així mateix, s'ha confirmat la presència de diverses poblacions de dues espècies de cranc al·lòctones, el cranc senyal (Pacifastacus leniusculus) i el cranc roig americà (Procambarus clarkii), a la Riera Major.

Aquestes poblacions es consideren una greu amenaça per les poblacions de cranc autòcton i per això l'octubre del 2008 es van iniciar actuacions per controlar-lo.Els objectius del projecte, que té un cost de 3.768 euros en la fase corresponent a 2009, és determinar l'estat de conservació i avaluar la viabilitat en els temps de les poblacions de cranc de riu autòcton, recollir mostres de les diverses poblacions perquè es puguin fer estudis genètics i realitzar campanyes de control d'espècies invasores que poden afectar a la supervivència de les poblacions.

Font de la informació
Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...