dijous, 26 de febrer del 2009

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona encarrega diversos estudis de fauna

http://www.diba.cat/parcsn/newsletter/detall.asp?Id=2688

En el marc del Pla especial de protecció i millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Consorci de l'espai ha encarregat, per un valor d'uns 33.500 euros, diversos estudis de fauna que tenen com a objectiu incrementar el coneixement de la fauna de l'espai i determinar les línies bàsiques de gestió. Els primers estudis ja comencen a donar fruit i estan obtenint els primers resultats.

Durant el 2008 es van iniciar diversos estudis. El Museu de Granollers-Ciències Naturals la Tela treballa en els estudis de poblacions de quiròpters, de poblacions de ropalòcers, de poblacions de liró i de distribució i abundància de carnívors, mentre que l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) treballa en l'estudi de seguiment de l'avifauna.Naturalistes d'Osona treballa en la localització, seguiment i conservació del cranc de riu autòcton, que és el de més dotació econòmica (prop de 20.000 euros).Per aquest 2009 continuen aquests estudis i a més se n'han encarregat dos de nous: un Atles dels ocells nidificants, que farà l'ICO, i l'Estudi de la flora amenaçada, que es farà en conveni amb la Universitat de Barcelona.

Font de la informacióEspai Natural Guilleries-Savassona

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...