dijous, 29 de gener de 2009

Noves espècies d'ocells a l'Estany

Avui, a primera hora i a la llacuna permanent, s'han pogut observar tres gavinetes de tres dits (Rissa tridactyla). Es tracta d'una espècie pelàgica molt rara terra endins i també rara en la Mediterrània. Malgrat això, aquest darrer temporal sembla haver arrossegat desenes o centenars d'exemplars hivernants des del Cantàbric cap a l'interior de la península. Tots tres ocells presentaven un aspecte deteriorat i poc actiu.

L'altra sorpresa ha estat trobar una calàbria grossa (Gavia immer) associada a un grup de corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo) i descansant en una de les illetes de la llacuna. Aquesta és una espècie més freqüent a la comarca, però fins ara havia estat detectada al litoral, mai a l'interior.

Ambues espècies són novetats a l'Estany i rodalies, on no havien estat citades fins ara.

A més, disset corbs marins grossos, un cabusset (Tachybaptus ruficollis), una fotja (Fulica atra), cent-cinc esplubagous i una vuitantena d'ànecs collverds (Anas platyrynchos), entre molts altres.

Observador: Alfons Delgado-Garcia

El Diari de Girona recull la noticia aquí.
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...