dilluns, 15 de desembre del 2008

SOCC d'hivern

Alguns apunts als SOCC d'hivern:
A aquestes alçades del mes ja tinc fets els dos itineraris SOCC del desembre. Tot un èxit, tenint en compte la feinada que va suposar fer l'hivern passat un SOCC extra per a l'Atles, amb els corresponents censos de quadrícula. Ara calen acabar els censos de quadrícula per a l'Atles entre Farners i Vallors.
Precisament a l'itinerari entre Farners i Vallors, a Santa Coloma, el passat dia 7, poques novetats. Molt de pinsà (Fringilla coelebs) i encara força tallareta cuallarga (Sylvia undata). A prop de Vallors força tord comú (Turdus philomelos) i un grapat de tords alaroig (Turdus iliacus), juntament a la presència escassa de durbec (Coccothraustes coccothraustes). Aquest hivern sembla que estem vivint una autèntica irrupció d'aquesta espècie.
A l'itinerari per sobre de Sant Hilari, camí de Vallclara, amb temperatures lleugerament per sobre de zero i amb neu al terra, molta mallerenga petita (Parus ater) i bruel (Regulus ignicapillus), tot i que no en nombres tan elevats com en altres hiverns. Destaca la presència constant de reietó (Regulus regulus), i també petits grups de trencapinyes (Loxia recurvirostra) volant excitats d'un costat a l'altre.
Per ser el darrer hivern de treball de camp per a lAtles, el d'enguany es presenta molt interessant, tant pel que fa la quantitat com a la diversitat d'espècies. I tot just acaba de començar.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...