dilluns, 11 d’agost de 2008

La terrerola (Calandrella brachydactyla) torna a la Selva


Aquesta temporada de cria s'ha pogut comprovar la nidificació de la terrerola vulgar a la Selva. Des del 2005 que s'havien recollit alguns indicis de nidificació possible d'aquesta espècie a la plana, entre Salitja i Vilobí, i enguany s'ha constatat la nidificació d'una parella, més d'una altra amb nidificació probable.
Les darreres nidificacions de terrerola a la comarca es localitzen al voltant de la desembocadura de la Tordera, i existeixen indicis a la vessant vallesana del Montseny (Pla de la Calma). Aquesta troballa és important pel fet de tractar-se d'una espècie en regressió a tot el territori.
A la fotografia es veu la zona de nidificació, antics camp de regadiu que han estat transformats en pastures, i on també han nidificat el trobat (Anthus campestris) i el torlit (Burhinus oedicnemus), espècies també molt escasses a la comarca i d'interès conservacionista.
Key words: Short-toed Lark, Calandrella brachydactyla, returns at la Selva, 1 pair nesting at Vilobí d'Onyar, Girona.
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...