divendres, 27 de juny del 2008

Els sistemes socioecològics de la Conda de la Tordera

El proper dimarts 1 de juliol, a les 19 h, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona), es durà a terme la presentació del llibre Els sistemes socioecològics de la Conca de la Tordera. Es tracta d’una obra editada per la Institució Catalana d’Història Natural i elaborada per diferents investigadors/es, la majoria dels quals formen part del projecte de l’Observatori de la Tordera.

El treball mostra una línia de recerca iniciada fa onze anys, representa una formulació innovadora, integra vectors socials i ambientals en la metodologia i articula de manera estable uns models d’anàlisi i registre basats en la recerca interdisciplinària, organitzada a l’entorn de l’Observatori de la Tordera. És el resultat de la cooperació de l’administració de la Generalitat mitjançant un conveni de col·laboració entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge a través de l’Agència Catalana de l’Aigua; la Universitat Autònoma de Barcelona, des de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i dels ajuntaments de la Conca de la Tordera, principalment el de Sant Celoni i Arbúcies.

L’acte serà presidit pel Sr. Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans; el Sr. Manel Hernández, director de l’Agència Catalana de l’Aigua; el Sr. Jordi Bartrolí, degà de la Facultat de Ciències de la UAB; el Sr. Joan Pino, vicepresident de la Institució Catalana d’Història Natural, i el Sr. Martí Boada, director de l’Observatori de la Tordera.

Durant l’acte, el Sr. Joan David Tàbara, sociòleg ambiental de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, pronunciarà la conferència Pensa globalment, recerca localment. L’Observatori de la Tordera com a exemple.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...