dissabte, 15 de març del 2008

Observacions a l'estany de Sils: 11-03-08

Encara hi ha presència d'hivernants, com els més de 10 grassets de muntanya (Anthus spinoletta) observats a la llacuna permanent, però també hi ha petita presència de migradors: 2 batallaires (Philomachus pugnax), un mínim de 10 corriols petits (Charadrius dubius), una xivita (Tringa ochropus) i una cigonya blanca (Ciconia ciconia), entre altres.



Observadors: David Caballé i Xavier Romera
Fotografia de David Caballé

3 comentaris:

Joan de Peiroton ha dit...

Alfons, no teniu cigonyes que hi passen tot l'hivern? Sembla que n'hi ha algunes que no passen els Pirineus cap al sud i es queden als prepirineus de Bigorra sens passar la muntanya cap a Espanya.

Alfons ha dit...

En aquesta zona, no. Les cigonyes hivernants són més aviat rares, tot i que algun any sí que n'hi ha hagut. A l'Empordà sí que n'hi ha, però allà es fa difícil dir quines són hivernants salvatges i quines són les criades al centre i que van deixar anar voluntària o involuntàriament i que han perdut l'instint migratori.

Salut, Joan.

Anònim ha dit...

Gran post. No es pot esperar a llegir els següents:)

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...