divendres, 20 de juliol del 2007

Costa Rica: "Lagartijas Jesucristo"

A Costa Rica hi trobem tres espècies de basiliscs, conegudes popularment com lagartijas Jesucristo, conegudes per la seva capacitat de desplaçar-se a gran velocitat sobre l'aigua recolzant-se únicament sobre les extremitats posteriors.


A Tortuguero, on va ser presa la primera fotografia, les dues espècies presents són el basilisc maragda (Basiliscus plumifrons) i el basilisc ratllat (Basiliscus vittatus). En primera instància vam atribuir a aquesta segona espècie l'exemplar fotografiat, però observant guies i altres fotografies se'ns va plantejar el dubte de si es podria tractar del basilisc comu (Basiliscus basiliscus), fet que a priori queda descartat en consultar la distribució d'aquesta espècie, típica del litoral i prelitoral del Pacífic.

(Agrairïa qualsevol comentari respecte a la identificació de l'espècie.)




Aquest exemplar el vaig fotografiar de matinada als voltants del Jungle Logde de Tortuguero, amb una Canon Powershot 80 (digital compacta). Cada matí ens llevàvem entre quarts de cinc i les cinc per anar a voltar, mentre esperàvem l'esmorzar. A aquella hora, amb els primers raigs de sol, era molt fàcil descobrir els ocells que venien a menjar als arbres fruiters o es desplaçàven pels canals, també sentiem alguns mamífers, especialment els micos uduladors (Alouatta palliata), i sorpreniem als basiliscs i altres rèptils intentant assolellar-se.


Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...