dilluns, 18 de setembre de 2006

Novetats: Corriol pit-roig a Sils

Aquest 18 de setembre s'han observat dos exemplars de corriol pit-roig (Charadrius morinellus), a Sils, en concret es tractava d'un mascle adult i un juvenil. Els ocells es trobaven en una petita zona d'erms i conreus al refugi de caça de Sils, entre el polígon industrial i la carretera N-II.

Les dates són les habituals de pas per a aquesta espècie que nidifica a la tundra i que sedimenta en migració a països més meridionals durant ambdós passos, essent especialment conspicu durant el de tardor. A Catalunya la majoria d'observacions es daten entre mitjans d'agost i mitjants d'octubre, tot i que també és un nidificant escàs i molt localitzat al pirineu oriental (Cerdanya i Ripollès).

És el segon cop que s'observa aquesta espècie a Sils. La primera va ser l'any 2004 al mateix indret, i en aquella ocasió es van observar 3 ocells. Ambdues cites es constitueixen com els dos únics registres coneguts d'aquesta espècie a la comarca.
Publica un comentari a l'entrada

La becada

 H avent esmorzat pugem al cotxe i ens submergim en aquesta inabastable i pertorbadora massa forestal que s'ha vingut a anomenar les G...