dimarts, 8 d’agost del 2017

Primers migradors en pas postnupcial

De fet ja fa un parell de setmanes que s'evidencia la migració postnupcial o de tardor. Els primers senyals, els més evidents són la marxa dels falciots i l'aparició dels primers limícols en zones humides.

Els falciots marxen en massa i de forma inesperada, com si un senyal invisible els donés el tret de sortida. Ara se'n veuen uns pocs, exemplars en migració vinguts del nord que es dispersen arreu en el seu viatge.
Els limícols, migradors de llarg recorregut, arriben en solitari o en grups reduïts. Probablement són ocells que han fet una cria força primerenca o ocells que han fracassat en la nidificació i no han tingut ocasió o temps per iniciar-ne una de substitució.

Més evidències d'aquesta migració les aporten els rapinyaires, sobretot els milans negres, que s'agrupen en grans estols per viatjar cap al sud ja en ple agost. Amb ells també es poden veure exemplars solitaris d'altres espècies, com ara els primer aligots vespers i alguns esparvers cendrosos.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...