dimecres, 3 de febrer del 2010

Depana insta a donar més protecció a zones humides

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/02/depana-insta-donar-mes-proteccio-zones-humides/385049.html

GIRONA DDG

Coincidint amb la celebració avui del Dia Mundial de les Zones Humides l'associació Depana ha fet públic un informe que vol ser una proposta de protecció de noves zones humides catalanes. Actualment només gaudeixen d'aquest estatus el Parc Nacional Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Estany de Banyoles i el Delta de l'Ebre.

Aquests quatre espais formen part de la Convenció Ramsar però la proposta és que també s'hi integrin 17 zones humides catalanes. D'aquestes, tres formen part del territori de les comarques gironines: els estanys de Sils, els estanys de la Jonquera-Cantallops i els estanys i Delta de la Tordera.

La Convenció Ramsar estableix nou criteris per tal de determinar si un espai esdevé important en l'àmbit internacional. A fi que una zona humida pugui ser inclosa en aquesta categoria de protecció cal que compleixi amb almenys un dels criteris preestablerts.

Es tracta de llocs que comprenen zones humides representatives, rares o úniques, espècies vulnerables o en perill o bé espais que són vitals per al cicle biològic de determinades espècies. En el seu informe, Depana proposa la inclusió de disset zones humides catalanes que actualment compleixen amb els criteris.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...