divendres, 20 de novembre del 2009

Elefant i antílop geroglífic

 La foto està feta des del balcó del lodge The Ark, al bell mig de l'àrea selvàtica de les muntanyes Aberdares, a Kenya.

Davant el lodge, totalment fet de fusta, hi ha una explanada amb una petita llacuna i on també s'hi aboquen petites quantitats de sal per atreure la fauna. Durant la nit uns focos situats dalt la teulada de l'edifici il·luminen la zona. Vam comptabilitzar una vintena llarga de mamífers, des de petites mangostes fins als elefants, incloent-hi porcs selvàtics, rinoceronts, hienes,... Precisament un grup de hienes va atacar i devorar un dels infortunats antílops geroglífics.

El personal del lodge, sempre atents a la fauna dels voltants, porta un registre públic de tota la fauna que visita els entorns de l'edifici i avisa amb diversos tocs de timbre (hi ha un interruptor al lloc de guaita i un timbre a cada habitació) segons l'interès de l'espècie que s'acosta a l'explanada. Un toc, elefant, dos tocs, rinoceront blanc, tres tocs, porc de la selva, quatre tocs, ... el lleopard.
No cal dir que entre els nombrosos timbrassos i els nervis aquella nit la vam passar en blanc. Arraulits amb una manta al costat del foc a l'estància amb grans finestrals i tancada a l'exterior, situada just sota el gran balcó.

Una nit inoblidable.

P.S.: el lleopard no va fer acte de presència aquella nit, però sí va ser el protagonista en d'altres, però això ja és una altra història.

Viatge naturalista a Extremadura i Andalusia (part 3 i final, suposo): Doñana i una nit a la Sierra de Andújar

  Doñana No hi ha futur sense Doñana. No es coneix la llum fins que no coneixes Doñana. No he conegut cap espai natural més fascinant natura...